Honung med Tryffel i Whisky

I Honung smaksatt med Tryffel i Whisky* använder vi gotländsk honung som vi värmer lite för att den skall hålla sig flytande. Vi tillsätter Tryffel i Whisky, rör om och häller blandningen på burk. Så enkelt är det.

*Tryffel i Whisky innehåller fint hackad gotländsk tryffel (63 %) som marinerats i Gotland Whisky Isle of Lime (37 %).

Här följer några goda tips på hur du kan använda vår honung smaksatt med Tryffel i Whisky:

Ost

* droppa honungen på ost
förslagsvis brieost – gärna Stafva vit – camembert, fårost eller getost. Även supergott på vällagrad Västerbottensost eller Gruyère.

* varm brieost 4 pers.
Lägg en hel Stafva vit (brieost) på ett ugnssäkert fat och värm i 175 grader ca 10 min. Servera genast och låt gästerna ringlar över honungen vid bordet. En enkel men raffinerad dessert och en annorlunda smak- och doftupplevelse!

Lyxfrukost

* ha som läckert tillbehör
till den krämiga naturella yoghurten, croissanterna, sconesen eller det rostade brödet!

Ot’ndag och Afternoon tea

* ha tillsammans med grädde
på våfflor, portionsscones eller bärpaj.

Desserter

* ringla på desserter
som pannacotta, vispgrädde, vaniljparfait, vaniljglass, crèpes och mascarpone