Tryffel i Whisky

Gotländsk Tryffel i Whisky fungerar som en naturlig smaksättare. Tryffelns och whiskyns smaker ”gifter sig” på ett härligt sätt. Mest angenäm känns smaken när den framträder som en ”ton” tillsammans med andra neutrala och fettrika råvaror såsom grädde, smör, crème fraiche, olja, ägg, majonnäs och naturell färskost. Passar även till desserter, t.ex. smaksättning av glass, samt honung.

När möjligheten nu finns har vi såklart valt att kombinera tryffeln med den gotländska whiskyn Isle of Lime – varför nöja sig med något sämre? Det är en single malt whisky tillverkad av Gotland Whisky i gamla sockerbruket i Roma. Whiskyn har lagrats på svenska ekfat och används här i sin naturliga ospädda styrka.

Recept och användningstips medföljer i förpackningen.

Ingredienser: Finhackad gotländsk tryffel (63 %) marinerad i Isle of Lime Single Malt Whisky (37%). Innehåller 20 % alkohol (vikt). Nettovikt: 28 g